Adliyeden kaçan hükümlülere yardım ettiler: 2 kişi tutuklandı

İki kişi, Mersin'de adliyeden kaçan iki hükümlüye yardım ettikleri iddiasıyla "hükümlünün kaçmasına imkan sağlama" suçundan tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya platformlarında adliye nezarethanesinden şahısların firar ettiği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Mersin'de, iki kişinin adliyeden kaçan iki hükümlüye yardım etmekle suçlanarak "hükümlünün kaçmasına imkan sağlama" suçundan tutuklandığı bildirildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya platformlarında adliye nezarethanesinden şahısların firar ettiği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Mersin Adalet Sarayı'nda nezarethane bulunmadığı ve duruşmalara getirilen hükümlü veya tutukluların duruşmayı beklerken "güvenlikli bekleme salonları"nda muhafaza edildiği belirtildi. Güvenlikli bekleme salonlarında hükümlü ve tutukluların kaçmaması ve güvenliğin sağlanması için ilgili kolluk birimlerince yeterli sayıda güvenlik görevlisinin görevlendirildiği vurgulandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

"5 Mart'ta başka suçtan yargılamaları olan hükümlüler H.A. ve A.Y, adalet sarayında güvenlikli bekleme alanlarında muhafaza edilirlerken, görevli jandarma personelinin başka bir görev kapsamında yerinden ayrılması nedeniyle hükümlüler, kapının kilit kısmını duvardan sökerek firar etmiş, olayın hemen akabinde hükümlü A.Y. yakalanmış, H.A'nın ise aranmasına devam edilmektedir. Hükümlülerin kaçmasına imkan sağladığı değerlendirilen şüpheliler H.H. ve A.G, "hükümlünün kaçmasına imkan sağlama" suçundan tutuklanmış olup, görevli jandarma personeli hakkında adli soruşturma devam etmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özel halk otobüsü yayalara çarptı: Anne öldü, oğlu yaralandı
Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti