Adnan Oktar davasında şok savunma: Cinsel istismarı reddetti, Filistin savaşını durduracağım dedi!

Adnan Oktar’ın yargılandığı silahlı suç örgütü davasında savunma sürüyor. Oktar, tutuklanmasının hukuksuz olduğunu savunarak cinsel istismar suçlamalarını reddetti. Ayrıca, İsrail’in Filistin’e saldırılarını 15 gün içinde durdurabileceğini iddia etti. İşte detaylar...

Adnan Oktar suç örgütünün üyelerini canlı tutmak ve örgütten ayrılanların yerine yenilerini kazandırmak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grubu aracılığıyla oluşturduğu yeni yapılanmasına yönelik açılan davada, toplam 14 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Adnan Oktar, SEGBİS sistemi ile katılırken, 8 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

OKTAR'DAN DIKKAT ÇEKEN İDDIALAR: "FILISTIN'E SALDIRILARI DURDURABILIRIM"

Duruşmada savunma yapan Oktar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını 15 gün içinde durdurabileceğini iddia ederek, tutuklanmasını gerektirecek bir durum olmadığını öne sürdü. Oktar, "Masum genç kızlar arasında bir sevgi bağı var, gasp, tehdit ya da şantaj yok" şeklinde konuştu ve cezasının 10 bin yıla çıkmasının umurunda olmadığını, kararın bozulacağından emin olduğunu dile getirdi.

MAHKEME KARARI: DURUŞMAYA GETIRILECEK

Mahkeme, Oktar'ın duruşmaya fiziken getirilmesine karar vererek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

İDDIANAME DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Oktar’ın cezaevindeyken örgütsel faaliyetlerine avukatları ve diğer örgüt yöneticileri Meltem Arıkan Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla devam ettiği belirtildi. Oktar ve iki örgüt yöneticisi hakkında 31,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer 17 sanığın ise örgüte üyelik ve propaganda gibi suçlardan farklı sürelerde hapis cezası isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.