Adnan Oktar davasının yargılandığı mahkeme değiştirildi

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar'ın liderliğindeki silahlı suç örgütünün güncel yapılanmasına ilişkin 20 sanık hakkındaki davayı görüntüleyecek. Yargılama önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanması ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik hazırlanan iddianameyi kabul etti. Ancak, mahkeme sadece terör suçlarına ilişkin davalarla ilgilenebildiği için dosyayı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. İddianameyi kabul eden mahkeme, sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti.

YENİ DAVAYA İLİŞKİN YARGILAMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu, 42'si firari toplam 72 sanık hakkındaki yeni dava, önümüzdeki günlerde görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 5 yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. Ayrıca, bu kişilerin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, örgüt üyelerinin örgütün faaliyetleri çerçevesinde işlediği tüm suçlardan dolayı fail olarak cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçundan 10,5 yıldan 31,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca, diğer 17 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "örgüte yardım" ve "örgütün veya amacının propagandasını yapma" gibi suçlardan farklı oranlarda hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
İkizi 11 yıl sonra doğdu
Bu yeni değişiklikle istifa edenler bile tazminatlarının tamamını alma hakkına sahip olacak!
Türk turistlerin en favori rotaları belirlendi: Valizini alan oraya gidiyor!
Türk Okçular Essen'de Zafer Peşinde: Mete Gazoz Finale Yükseldi!