Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti...

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve tarikatına yönelik operasyonda, ''suç örgütü elebaşı'' olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar ile Oktar Babuna''nın da aralarında bulunduğu 181 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, cebir, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlatıldı. 

GÖZALTI SAYISI 181'E YÜKSELDİ

Operasyonda, ''suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar ile Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 171 şüpheli gözaltına alındı. 

Oktar'ın kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, 50'nin üzerinde tabanca ve tüfek bu silahlara ait ile çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. 

Hastaneye getirilişi sırasında basın mensuplarının suçlamalarla ilgili soruları üzerine, Oktar, "İngiliz derin devletinin oyunları bunlar, hepsi yalan." dedi. 

Oktar, hastanedeki işlemlerin ardından emniyete götürüldüğü sırada, buradaki bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı. 

Bu arada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda tarihi eser, antika ve değerli eşyaya el konuldu. Bunlar, kamyonlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesindeki yerleşkesine getirildi. 

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi. 

Hakimlik, ayrıca arama yapılan yerlerde ele geçirilen kıymetli her türlü mal ve eşya hakkında da kazanç müsaderesine tabi olabileceği gerekçesiyle el koyma kararı verdi. 

Bu arada, emniyet kaynakları da şüphelilerin şirket, vakıf ve derneklerine kayyum atandığını bildirdi.

AVUKATLARI IŞİD SANIKLARINI DA SAVUNUYOR

Sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alınan tarikat lideri Adnan Oktar'ın avukatları, IŞİD sanıklarını da savunuyor. 

Gazeteci Dinçer Gökçe, "Adnan Oktar, avukatları da ilginç isimler" şeklinde duyurduğu mesajında "Oktar'ın avukatlarından Atanur Demir, Reina katliamı davasının bir numaralı sanığı Abdulkadir Masharipovun avukatı. Oktar'ın diğer avukatı Heyam Fidan ise HDP'nin Diyarbakır mitinginde bomba patlatan sanıklardan İsmail Korkmazın avukatı" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
Dikkat! Tehlikeli Balık Türü Türkiye'de Görüldü
Tüyler Ürperten Öngörüler: Simpsonlar'ın Sırrı Çözüldü!