Adnan Oktar'ın cezaevi görüşleri kaydedilecek!

Erzurum Dumlu Cezaevi'nde tutuklu bulunan Adnan Oktar, olağanüstü bir hızda avukat görüşleri gerçekleştirirken, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi kayıt altına alma kararı aldı. Mahkeme ayrıca, görüşler sırasında önlemler alınmasını ve belgelere el konulmasını kararlaştırdı.

Erzurum Dumlu Cezaevi'nde tutuklu bulunan silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar, sadece 32 günde toplam 339 kez avukat görüşü gerçekleştirdi. Bu olağanüstü sıklıktaki görüşlerin ardından İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar'ın avukat görüşlerini kaydetme kararı aldı. Mahkeme ayrıca, görüşler sırasında bir ceza infaz kurumu çalışanının hazır bulundurulmasına, görüş sırasında verilen belgelere el konulabilmesine, ve görüş günü ile saatlerinin sınırlandırılabilmesine de hükmetti.

TALEP ÜZERİNE ALINDI

Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nin talebi üzerine alınan bu karar, Adnan Oktar'ın avukat görüşlerinin yoğunluğuna dikkat çekiyor. 14 Ocak ile 16 Şubat tarihleri arasında tam 339 kez gerçekleşen avukat görüşleri, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Kanunu'na dayanılarak kaydedilecek. Bu kararın temel amacı, Oktar'ın avukat görüşleri aracılığıyla örgüt faaliyetlerine devam etmesini engellemek.

MAHKEME DEĞİŞİKLİĞİNDE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında bir diğer önemli gelişme ise, hazırlanan yeni dosyanın görevsizlik kararıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi oldu. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, yalnızca terör suçlarına baktığı için dosyayı görevsizlik kararıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne aktardı. Bu değişiklikle birlikte dava sürecinde yeni bir aşama başlamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden Türkiye'ye Parçalı Bulutlu Hava ve Sağanak Yağış Uyarısı!
Hülya Avşar'dan Mert Demir İtirafı Geldi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Önderliğinde Küresel Ticaret Zirvesi: Bogota'da İş Dünyası Buluşması
Dünyanın En Büyük Elmacık Kemikleri Onda! Anastasia Pokreshchuk’un Estetiksiz Hali Sızdı!
Zeynep Bastık Seksi Dans Ettiğini Zannederken Rezil Oldu!