Adnan Oktar'ın Serveti Devredildi: Milyonlarca Liralık Mal Varlığı Devlete Geçti

Adnan Oktar'ın kurduğu devasa servetin devlete geçtiği duyuruldu. En az 2 milyar lira olduğu tahmin edilen mal varlığına el konulurken, Oktar'a kişi hürriyetinden yoksun kılma gibi çeşitli suçlardan verilen 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezası da onandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar'ın suç rejimi davasındaki son muayenesini Temmuz ayında tamamladı. Karara göre Adnan Oktar, suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar ve cinsel saldırı, eğitim öğretim parasının engellenmesi ve kişinin hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplam 8 bin 463 yıl 4 maaş hapis cezası aldı. Ayrıca Oktar'ın grup gruplarının kullanımında 61 lüks otomobil ve Hazine'ye geçen 17 villa da yer aldı. Operasyonlarda elektriğin yüksek miktardaki döviz ve niceliğindeki dolar değerindeki fosiller de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Operasyon, soruşturma mahkemesi ve daha sonra Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne ait tüm mal varlıklarının hazineye devri tamamlandı. Mahkeme kararıyla, en az 2 milyar lira olduğu tahmin edilen mal varlıklarının devletine tutulmayla süreç sona erdi.

1 MILYAR DOLARLIK SERVET İDDIASI

Adnan Oktar'a yönelik soruşturma derinleştirildikçe, netteki mali durum da ortaya çıktı. Mahkemede aylık 3 bin 500 lira geliri olduğu uzun süren Oktar'ın süreci 1 milyar dolarlık bir servetin yönettiği bir ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından geliştirilen raporda Oktar'ın toplam dolar servetinin 200 milyon olduğu belirtildi. Ancak mali polis, banka hesapları, tapu kayıtları ve örgütlere ait iş yerlerinin bilgilerini inceleyerek bu rakamın aslında 1 milyar genişliğinde genişliğini tespit etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.