Aegis savunma sistemli Carney, Karadeniz'e indi

ABD 6. Filosu’nun verdiği bilgiye göre destroyer, ''ABD’nin Avrupa’daki ulusal çıkarlarını sağlama amacıyla, filonun sorumluluk alanındaki rutin devriyeye devam etmesi’ için planlı onarım çalışmalarının ardından, Rota...

ABD 6. Filosu’nun verdiği bilgiye göre destroyer, ''ABD’nin Avrupa’daki ulusal çıkarlarını sağlama amacıyla, filonun sorumluluk alanındaki rutin devriyeye devam etmesi’ için planlı onarım çalışmalarının ardından, Rota (İspanya) limanından 18 Ekim Salı günü çıktı. Sorumluluk bölgesi, Karadeniz’in dışında Doğu Atlantik ile Akdeniz’i de kapsayan 6. Filo’nun bir parçası olan Carney savaş gemisinin varış noktasıyla ilgili ise bir bilgi verilmedi.

EN FAZLA 21 GÜN KALABİLİR 

ABD Donanması’na ait Ross, Donald Cook ve Porter destroyerleri ve Polonya ile Romanya’daki Aegis hava savunma üsleri gibi, ABD’nin Avrupa’daki aşamalı hava savunma sistemi programının bir parçası. ABD 6. Filosu’nun amiral gemisi Mount Whitney, 10 Ekim’de Boğaz’ı geçerek Karadeniz’e girmişti. 1936 Montrö Sözleşmesi’ne göre, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemileri bölgede en fazla 21 gün kalabilir.

AEGİS NE İŞE YARIYOR?

Doğu dünyasında karşılığı olmayan hava savunma sistemi, ikisi alçak irtifa, ikisi geniş-yüksek irtifa olmak üzere dört radara sahip. 1-2 kilometre ile 400 kilometre arasında hedeflerine kilitlenebilen sistem farklı 'hava savunma roketleriyle' donatılabiliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu