AFAD'ın evrak bölümünde 'şüpheli' yangın

Kahramanmaraş merkezli depremlere müdahalede yetersiz kalmakla suçlanan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), Ankara'daki merkezinde bu sabaha karşı şüpheli bir yangın çıktı.

AFAD'ın evrak bölümünde çıkmış olduğu öğrenilen yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Olaya ilişkin savcılık soruşturma başlattı.

DW Türkçe'nin haberine nazaran; Ankara'nın Çankaya ilçesinde Dumlupınar Bulvarı üstünde bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde 21 Mart (bugün) saat 05:00 sıralarında bir yangın çıktı. Saat 05.11’de vaka yerine ulaşan itfaiye, 3 kattan oluşan binanın giriş katındaki yangını söndürdü. Olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Yangın sonucunda bazı evrakların zarar görmüş olduğu öğrenildi.

Savcılık soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı. İtfaiyenin yanı sıra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri de yangının çıkmış olduğu bölümde araştırmalarda bulunmuş oldu.

Savcılık, polise güvenlik kamera kayıtlarına el konulması talimatı vererek, görüntülerin incelenmesini istedi. Özellikle evrak bölümünden ayrılan son kişilerin şüpheli olarak ifadesinin alınması talimatı verildi. Ayrıca vakası gören Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlileri şahit olarak dinlenecek. Polisler ek olarak, yangının çıkmış olduğu bölümdeki evrakların ne tür belgeler bulunduğunu da araştırıp rapor hazırlayacak.

AFAD, 6 Şubat tarihindeki depremlere müdahale sebebiyle eleştirilerin odağındaydı. Özellikle yangına geç müdahale edilmiş olduğu, askerin desteğe geç çağrıldığı bu eleştirilerin başlangıcında yer alıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bunlarla karşılaştığınızda şaşırmayın: ATM'lerde yeni dönem
Futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu