'Afgan kız' tutuklandı!

ABD’li Steve McCurry’nin 1985 yılında çektiği fotoğrafı ile National Geographic dergisine kapak olan ''Afgan kızı’ Şarbat Gula ''kimlik belgesinde sahtecilik’ yapmaktan tutuklandı.Gula, Afganistan hükümetine yönelik gerici...

ABD’li Steve McCurry’nin 1985 yılında çektiği fotoğrafı ile National Geographic dergisine kapak olan ''Afgan kızı’ Şarbat Gula ''kimlik belgesinde sahtecilik’ yapmaktan tutuklandı.

Gula, Afganistan hükümetine yönelik gerici ayaklanmaya karşı Sovyetler Birliği'nin müdahalesi sırasında McCurry tarafından Pakistan’da bulunduğu mülteci kampında fotoğraflandığında 12 yaşındaydı. Bu fotoğraf, National Geographic’in 1985 Haziran sayısında, “Afghan Girl'' (Afgan Kızı) başlığıyla yayımlanmış ve Şarbat Gula keskin bakışları ve yeşil gözleriyle, seksenli yıllardaki Afgan savaşının ve mültecilerin tüm dünyaya yayılan simgesi olmuştu.

2002’DE TEKRAR ÇEKMİŞTİ

McCrurry 2002 yılında Afganistan’a giderek Şarbat Gula’yı bulmuş ve tekrar fotoğraflamıştı. Biri Pakistan diğeri Afganistan devletlerine ait iki kimlik belgesine sahip olan Gula, Pakistan kimliğinin sahte olmasından yargılanıyor. Suçlu bulunması halinde 7 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, İsrail'e Yapılacak Güdümlü Bomba Satışını Geciktiriyor
Savunma Bakanlığı'nın Sistemi Hacklendi: Çin'in İzleri mi?
İsrail Ordusu, Gazze'deki Refah Bölgesine Saldırarak Mısır Sınır Kontrolünü Ele Geçirdi
Ukraynalı iki albay, Zelenski'ye suikast planıyla ilişkili olarak tutuklandı
Üniversite öğrencileri, Filistin'e olan desteklerini ifade etti