Afganistan'da şehit olan Astsubayı da TSK'dan ihraç ettiler!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Hükümet, Saray'ın talimatları doğrultusunda tamamen keyfi ve ciddiyetten uzak KHK'lar hazırlıyor'' ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Şehit olan bir astsubay ile vefat eden bir belediye işçisi...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Hükümet, Saray'ın talimatları doğrultusunda tamamen keyfi ve ciddiyetten uzak KHK'lar hazırlıyor'' ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Şehit olan bir astsubay ile vefat eden bir belediye işçisi de kamudan ihraç edilmiş'' dedi. 

HAYATINI KAYBEDENLER İHRAÇ EDİLİYOR
Yarkadaş,  14 Ağustos 2016'da Afganistan'da şehit olan Deniz Astsubay Esat Kalkan'ın 22 Kasım'da yayınlanan KHK ile ''ihraç edildiği''ni açıkladı. CHP'li vekil, aynı KHK'da 2016 yılının Ekim ayında hayatını kaybeden Nusaybin Belediyesi işçisi Mehmet Kargı'nın da ihraç edilen isimler arasında olduğunu söyledi. 

15 TEMMUZ ÖNCESİ Mİ HAZIRLANDI?
Başbakan Binali Yıldırım'a, skandala ilişkin soru önergesi veren CHP milletvekili, hayatını kaybeden kamu personelinin ihracının nasıl gerçekleştiğini sordu. Yarkadaş, "İhraç listeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz alçak darbe girişiminin öncesinde mi hazırlandı?'' ifadesini kullandı. 

'SUÇLARI ARTIYOR'
OHAL'in rejimi değiştirmek için manivela olarak kullanıldığını belirten Yarkadaş, "Hükümet, OHAL sürecinde o kadar çok suç işledi ki; şimdi bunların hesabını vermemek için bu rejimi sürekli devam ettirme ihtiyacı içindeler'' ifadesini de kullandı. ?

AKP'Lİ BAŞKAN TAZİYEYE KATILMIŞ

Öte yandan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün de Afganistan'da şehit olan Deniz Astsubay Esat Kalkan'ın taziyesine katıldığı ortaya çıktı. Başkan Akgül, 18 Ağustos 2016 tarihinde twitter hesabından, "Afganistan'da şehit olan Astsubay Esat Kalkan'ın ailesine taziyede bulunduk. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" notuyla birlikte taziyeye ait fotoğraflara yer vermiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz