Afganistan'da Şii Hazaralara Yönelik Terör Saldırısı: 14 Ölü, 6 Yaralı!

Afganistan'ın Daykundi vilayetinde Şii Hazara topluluğuna yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

AFGANISTAN'DA ŞII HAZARALARA YÖNELIK SALDIRIDA 14 KIŞI ÖLDÜ, 6 KIŞI YARALANDI

Afganistan'ın Daykundi vilayetinde, perşembe gecesi düzenlenen silahlı saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Şii Hazara topluluğuna yönelik gerçekleştirilen saldırı, ülkenin çeşitli bölgelerinde sıkça yaşanan terör eylemlerine bir yenisini ekledi.

Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, saldırı Sengi Taht ilçesi sakinlerini hedef aldı. Saldırı esnasında, Kerbela'dan dönen yakınlarını karşılamak üzere Karyudal bölgesine giden vatandaşların bulunduğu otobüs, silahlı kişiler tarafından durduruldu. Fotoğraf çekme bahanesiyle otobüsü durduran saldırganlar, ardından ateş açarak birçok kişiyi öldürdü.

Saldırıyı sosyal medya üzerinden üstlenen DAEŞ, terör eyleminin sorumlusunun kendileri olduğunu duyurdu. Afganistan yönetiminden konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ülke genelinde, Şii Hazaralara yönelik saldırılar, başta DAEŞ olmak üzere çeşitli silahlı gruplar tarafından sıkça gerçekleştiriliyor. Bu tür eylemler, bölgedeki güvenlik durumunun ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.