Afrika çamuru kapıda: Salı gününden itibaren etkili olacak

Ege Bölgesi'nden itibaren Türkiye'ye Sahra Çölü'nden gelen toz bulutları, Salı gününden itibaren ülkemizi etkisi altına alacak. Toz fırtınası, beraberinde cephe yağışı (çamur) da getirecek.

Meteoroloji verilerine göre; Ege üstünden ülkeye doğru toz geliyor. Bu gece ve cumartesi günü için 'çamur' uyarısı yapıldı.

Ege Bölgesi'nden itibaren Türkiye'ye Sahra Çölü'nden gelen toz bulutları, Salı gününden itibaren ülkemizi etkisi altına alacak. Toz fırtınası, beraberinde cephe yağışı (çamur) da getirecek.Yağış İstanbul'a Öğleden Sonra, Ankara'ya Geceye Doğru Ulaşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarılarına göre, toz bulutları Salı günü Ege Bölgesi'ni etkisi altına alacak. Yağış, öğleden sonra İstanbul'a, geceye doğru ise Ankara'ya ulaşacak. Toz bulutlarının Çarşamba günü de Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

HAVA KİRLİLİĞİ ARTTI, MASKE TAKILMASI ÖNERİLDİ

Toz fırtınası nedeniyle hava kirliliği artacak. Solunum problemi olanlar ve alerjisi olanlar dikkatli olmalı. Maske takılması ve pencerelerin kapalı tutulması öneriliyor.

UÇUŞLARDA GECİKMELER YAŞANABİLİR

Toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinde düşüş yaşanabilir. Bu durum, uçuşlarda gecikmelere neden olabilir. Yetkililerden güncel hava durumunu takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları istendi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
Müzisyen Kalben serbest bırakıldı
Birecik'te DEM Parti binasına ikinci saldırı
Tepedekilerin ölüm dağıtan çocukları