Afrika Gazetesi'ne saldıran 6 kişiye hapis cezası verildi

TSK'nın Afrin operasyonu attığı manşette 'işgal' olarak değerlendiren Afrika Gazetesi'ne yönelik saldırıya katılan 6 kişiye hapis cezası verildi.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonunu, 'Kıbrıs’a Barış Harekatı,...

TSK'nın Afrin operasyonu attığı manşette 'işgal' olarak değerlendiren Afrika Gazetesi'ne yönelik saldırıya katılan 6 kişiye hapis cezası verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonunu, 'Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha' manşetiyle duyuran Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde yayın yapan Afrika gazetesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. 

Ardından 22 Ocak’ta gazeteye saldırı olmuştu ve aralarında AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ak Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İpek’in de olduğu 6 kişi tutuklanmıştı. 

HAPİS CEZASI AÇIKLANDI

Tutuklu bulunan 6 kişi hakkında 7 suçtan dava açılmış ve 2 ila 6 ay arasında değişen hapis cezaları istenmişti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yoğun güvenlik önlemleri altında görülen davada, Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar kararını açıkladı. Yargıç Reynar, kararda saldırganlardan Oktay Güney’e 2 ay, Bayram Ak ve Ümit Taş’a 3’er ay, Abdülhadi Doğan’a 4 ay, Mehmet İpek ve Ahmet Türkmen’e de 6’şar ay hapis cezası verdi. 

'HALKA DEHŞET VERECEK ŞEKİLDE HAK ARANMAZ'

Yargıç Reynar, gerekçeli kararında, Ahmet Türkmen’in binadaki tabelaları sökerek olayların büyümesine neden olmasının, Mehmet İpek’in ise 'kanunsuz topluluk ve ayaklanma' suçundan sabıkası bulunmasının ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirildiğini kaydetti.  
 
Demokratik hak arama ve ifade özgürlüğünün silahsız ve saldırısız yapılması gerektiğini vurgulayan Reynar, ''Demokratik ve çoğulcu olma yönünde hareket eden her topluluğun, farklı düşünen ve yazan kişilere tahammül göstermesi gerekir. Gazeteyi taşlayarak, sert cisimler savurarak, halka dehşet verecek şekilde tabelaları sökerek hak aranmaz. Öyle ifade özgürlüğü kullanılamaz'' ifadelerini kullandı.

Afrin harekatına ''işgal’ diyen Afrika gazetesine saldırı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak