'Afrin'de uzun süreli normalleşme olmaz'

Rus basınına demeç veren Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi üyesi Anton Morozov, Ortadoğu'daki mevcut durumun on yıllarca olmasa da uzun yıllar devam edeceğini savundu.Sputnik'te yer alan habere göre, uluslararası toplumun...

Rus basınına demeç veren Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi üyesi Anton Morozov, Ortadoğu'daki mevcut durumun on yıllarca olmasa da uzun yıllar devam edeceğini savundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, uluslararası toplumun ve özellikle de Rusya'nın gösterdiği çabaların normalleşmeyi sağlayacağını ancak maalesef bunun kısa süreli olacağını kaydeden Morozov, Ortadoğu'da henüz kalıcı bir barış göremediklerinin altını çizdi.

'TÜRKİYE'NİN EYLEMLERİ RUSYA'NIN MANTIĞINA UYMUYOR'
"Özellikle Afrin'de Türkiye, kendi çıkarları, Batı'nın çıkarları ve Rusya ile müttefiklik ilişkileri geliştirme isteği arasında denge kurmaya çalışıyor" diye devam eden Morozov, bu nedenle Türkiye'nin eylemlerinin Rusya'nın mantığına kısmen uymadığını vurguladı.

Morozov sözlerini şöyle sürdürdü: "Afrin'deki durumun uzun süreli olmayacağını umuyoruz. Rusya, hem siyasi hem de diplomatik düzlemde her türlü çabayı gösteriyor. Bildiğiniz üzere Rusya, çatışan taraflar arasında görüşmeler organize ediyor ancak tarafların çıkarları ve Ortadoğu'daki halkların mentalitesi nedeniyle bölgedeki cepheleşmenin uzun süreceğini öngörüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü