Ağır Cezalar Geliyor! Akp Düğmeye Bastı!

Meclis’in yeni yasama dönemine girmesiyle AKP, toplumu derinden sarsan çeteleşme sorununa karşı yeni adımlar atıyor. İlk hamle olarak, namlu, tetik ve ateşleyici gibi silah parçalarının satışını, taşınmasını veya ülkeye girişini sağlayanlara ağır hapis cezaları getirilecek...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'de açıldı ve 28. Dönem 3. Yasama Yılı resmen başladı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in liderliğinde yeni kanun tekliflerinin hazırlıkları hız kazandı. İktidar, birçok farklı alanda önemli düzenlemeler üzerinde yoğunlaşırken, bu teklifler yakında TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

GÜVENLIK GÜÇLERINE YENI DÜZENLEMELER

Hükümetin öncelikli adımları arasında, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik sektörüne yönelik hazırlanan kanun teklifinin yer alması bekleniyor. Son dönemde artan organize suç olayları ve çeteleşme ile mücadele kapsamında, silah ticaretine ağır cezalar öngören bir düzenleme dikkat çekiyor. Namlu, tetik ve ateşleyici gibi silah parçalarının satışını, taşınmasını veya ülkeye girişini sağlayanlara hapis cezası getirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, güvenlik birimlerinin idari ve çalışma koşulları arasındaki farkların giderilmesine yönelik bir düzenleme de teklifte yer alıyor. Bu adımla, sahil güvenlik, jandarma ve emniyet çalışanları arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.