Ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılanıyor: Adana’da aile katliamının perde arkası

Adana'da çocuklarının devlet korumasına verilmesi nedeniyle ailesiyle yaşadığı tartışmada, eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini bıçaklayarak öldüren Özgür Durmuş, mahkemede pişman olduğunu ifade etti.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Barış Mahallesi’nde yaşanan trajik olayda, 42 yaşındaki Suriye asıllı Türk vatandaşı Özgür Durmuş, çocuklarının devlet korumasına alınması konusundaki anlaşmazlık nedeniyle aile fertleriyle tartıştı. Bu tartışmanın kısa süre sonra kavgaya dönüşmesiyle, Durmuş yanında taşıdığı bıçakla dehşet saçtı. Eşi İptihel Baba (29), kayınvalidesi İnaye Hellak (59) ve bedensel engelli kayınbiraderi Muhammed Baba’yı (28) bıçaklayarak öldüren Durmuş, kayınpederi Muhammed Zeki Baba’yı (60) da yaralayarak olay yerinden kaçmadı ve teslim oldu.

SAVUNMASINDA PİŞMANLIK İFADELERİ

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Özgür Durmuş duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Durmuş, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında pişman olduğunu belirtirken, olay anında kendisinde olmadığını iddia etti. Sanık, "Ben cinayet işlemek istemedim, pişmanım. Sürekli hakarete maruz kaldım, ‘Şerefin yok’ gibi sözlerle rencide ediliyordum. Hatta yemeğime ilaç koyarak beni delirtmeye çalışıyorlardı. Olay anında kendimde değildim ve kendime geldiğimde ambulans çağırdım. Kaçma imkanım vardı, ancak teslim oldum" dedi.

SAVCININ MÜTALAASI

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı, sanığın eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini ‘nitelikli öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle, kayınpederini ise ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

 DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık Özgür Durmuş’un tutukluluğunun devamına karar vererek, taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre tanıdı. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, dava süreci kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.