Ağustos 2024'te Protesto Edilen Senetlerde Rekor Artış!

Ağustos 2024'te toplam 21,4 bin senet protesto edilerek parasal tutarı 5 milyar TL'ye ulaştı. İstanbul, en fazla protesto edilen şehir olurken, onu Konya, Ankara, İzmir ve Antalya izledi. Senet tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 9 olarak kaydedildi.

Ağustos 2024'te Türkiye genelinde toplam 21,4 bin senet protesto edilerek 5 milyar TL'lik bir tutar elde edildi. Bu süreçte, İstanbul en fazla protesto edilen şehir olurken, diğer önemli iller arasında Konya, Ankara, İzmir ve Antalya yer aldı. Senet tutarındaki artış, dikkat çekici bir yüzde 9 oranıyla kaydedildi.

TBB'nin açıklamasına göre, Ağustos 2024'te toplam 21,4 bin adet senet protesto edildi ve bu senetlerin parasal tutarı 5 milyar TL'ye ulaştı. Ağustos ayında protesto edilen senetlerin tutarı, bir önceki aya kıyasla yüzde 9 artış gösterdi.

PROTESTO EDİLEN SENETLERİN DAĞILIMI


2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde, en fazla senedin protesto edildiği iller arasında ilk beşte İstanbul, Konya, Ankara, İzmir ve Antalya yer aldı. İstanbul, protesto edilen senet tutarının yüzde 26’sını elinde bulundururken, İzmir yüzde 9, Ankara ve Konya yüzde 7, Antalya ise yüzde 6 ile takip etti. En düşük protesto edilen senet tutarına sahip iller ise Tunceli, Kilis ve Ardahan olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.