Ahbap Derneği Deprem Güvenli Bölgeler Haritasını paylaştı

Ahbap Derneği, depremden etkilenenler için kapılarını açan kurum ve işletmelerin yer aldığı bir güvenli bölgeler haritası paylaştı.

Bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen deprem çevredeki birçok ili sarstı. Yıkılan bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, birçok vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre bu sabah 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem çevredeki birçok ilde yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana ve Osmaniye gibi birçok çevre ilde de binaların yıkıldığı deprem sebebiyle birçok vatandaş bulunduğu bölgeleri terk etti.

Deprem çalışmalarına katılan Ahbap Derneği, deprem sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için “Deprem Güvenli Bölgeler Haritası” yayınladı. Resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan haritada vatandaşlara kapılarını açan kurum ve işletmelerin konumları yer alıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar harita üzerinden en yakın güvenli bölgeleri bularak, işaretli noktalara gidebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!