Ahlen‘ de Uyuma birlikte biçim verelim

Almanya‘ nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde bulunan 10 bine yakın yurttaşımızın yaşadığı eski Madenci şehri Ahlen‘ de Uyum Meclisi dün akşam yaptığı ilk toplantısında Başkan ve Başkan Yardımcılarını belirledi.

Mehmet Tanlı / ABC

Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan oylamalarda Başkanlığa seçilen  Ergül Aydemir  yaptığı konuşmada  „ Bana gösterdiğiniz güven nedeniyle hepinize teşekkür ediyor  Ahlen‘ de  göçmenlerin topluma sosyal uyumu ve Almanlarla iyi ilişkiler kurmaları konusunda birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanyorum‘‘ dedi. Almanya‘ da Uyum Meclisleri göçmenler tarafından seçilen küçük parlamentolar olup Belediye Meclislerine, Şehir İdarelerine  konularda tavsiye etme ve  önerilerde bulunma hakkına sahiptirler.

12 evet ve 2 hayır oyla Başkan seçilen Ergül Aydemir aynı zamanda Warendorf İl Genel meclisi Üyesi Sosyal Demokrat Partili bir yerel politikacı. 13 Eylüldeki Uyum Meclisleri seçimlerinde ise ‚‘‘ Respekt yani -Saygı‘‘ Listesiyle seçimlere girmiş ve iki sandalye kazanmıştı.

Dr. Berger ‚‘‘ Sosyal Uyum için emek veren herkese teşekkür ediyorum‘‘

Yapılan oylamalarda Ergül Aydemir‘ in yardımcılıklarına ise  Metin Ates („Ahlener Integrationsliste-Ahlen Uyum Listesi“) ve İtalyan kökenli Maria Usai („Die neuen Ahlener- Yani Ahlenliler“) listelerinden seçildiler.

Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ile Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesi Müdürü Ulla Wolteringin‘ de hazır bulunduğu Uyum Meclisinin bu ve tüm  toplantılarını Ahlen Belediyesi Uyum ekibi hazırlayıp, koordine etmektedir.

Belediye Başkanı Dr. Berger Başkan seçilen Ergül Aydemir‘ i kutlayarak kendisine kalpten bol şans ve başarılar diledi. Uyum Meclisinin kendisi için önemli ve muhatap aldığı bir organ olduğunu söyleyen Başkan Dr. Alexander Berger, ‚‘‘  Uyum alanında Göçmen yada göçmen olmayan insanların gönüllü çalışmalar yapması çok sevindirici. Ahlen için iyi niyetle, duygularla, iyi  şeyler yapan herkese minnettarız ‚ Çünkü çok insan hala  fahri olarak çalışma yapmaktan kaçınıyor‘‘ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var