Ahlen'de Uyum Meclisi Adayları buluştu

Federatif bir sisteme sahip olan Almanya’nın eyaletlerinde seçimler dönemi başlıyor. 13 Eylül’den büyük nüfusa ve en çok göçmenin yaşadığı eyalet konumunda olan  Kuzey Ren Vesfalya’da Yerel seçimler Türklerin konumunu belirleyecek...

Federatif bir sisteme sahip olan Almanya’nın Eyaletlerinde seçimler dönemi başlıyor. 13 Eylül’den büyük nüfusa ve en çok Göçmenin yaşadığı eyalet konumunda olan  Kuzey Ren Vesfalya’da Yerel seçimler ile birlikte yapılacak olan Uyum Meclisleri seçimlerinin hazırlığı kapsamında  Ahlen’li adaylar Belediye Binasında buluştular.

Mehmet Tanlı /  Kuzey Ren Vesfalya

Bir 'göçmenler kabinesi' de sayabileceğimiz Ahlen Uyum Meclisi, 15 üyeden oluşuyor. Üyelerin 'Göçmen' olan 10'u seçimle gelirken; diğer 5 adayı ise Ahlen Belediye Meclisi'nde fraksiyonu bulunan siyasi partiler yolluyor.

Uyum Meclisi seçimlerini koordine eden Göç Dairesi Uyum ekibinin bölüm şefi Christiane Heuser hazırlıklarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Şuana kadar 3'ü tek aday yani bireysel 6'sı listelerde olan  30  kişi bize adaylık için başvurdu‘‘

Şuan ki Uyum Meclisinin başkanı İlkay Danışmaz ve yardımcısı Rocio Siekaup‘un da hazır bulunduğu Belediye Meclis toplantı salonundaki buluşmada seçimle ilgili formaliteler, kurallar, adayları tanıtıcı çekilecek video film ve seçim sürecinde yapılması ve dikkat edilmesi gereken konular konuşuldu.

Şimdiye kadar hep Türk kökenlileri seçildiği, damgasını vurduğu Uyum Meclislerinde bu seçimlerde Türkiye‘den insanlarımızın dışında bu kez‚ "İtalyan, Polonyalı, Rus, Kolombiyalı, Alman, Eritreli, Karadağlı, Arap, Kürt  ve İranlı adaylar da yarışacak."

16 yaşındaki Göçmen ve eski Göçmen yani sonradan Alman vatandaşlığını almış yeni Alman seçmenlerinde oy vereceği seçimlere katılımın yüksek olması için Ahlen Belediyesi büyük çaba göstermektedir. Çünkü seçimlere katılma oranı ne  kadar yüksek olursa toplumsal tabanlarının olması nedeniyle seçilenlerde o derece kabul görecek, ciddiye alınacaklar.

27TemmuzdabitecekolanAdaylıksüreciveseçimlerleilgilisorularınızıncevabını Ahlen Belediyesi Uyum ekibinden ( Tel. 02382 59745 ) ya da Belediyenin İnternet sayfasından konuyla ilgili bilgiler alabilirsiniz. (integrationsteam@stadt.ahlen.de)

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Türkiye'nin Desteklediği Eğitimle Gambiya, İİT Zirvesi'ne Güvenle Hazırlanıyor
ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu'ya Tutuklama Kararını Reddediyor
Finnair Uçuşları, Rusya'nın Navigasyon Karıştırma Şüphesiyle Geri Döndü
Diplomatik Çağrı: ABD ve Britanya, İsrail-Hamas Çatışmasında Ateşkes İçin Destek Veriyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Bin Kişi Gözaltında