Ahmet Akın'dan '480 milyonluk logo'ya yalanlama!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, esnaf ziyaretinde bir çocuğun logo değişimiyle ilgili sorusunu yanıtladı. Çocuk, daha acil sorunların çözülmesini istedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, geçtiğimiz günlerde esnaf ziyareti sırasında Balıkesirli bir çocuğun sorularını yanıtladı. Çocuk, belediyenin logosuyla ilgilenmek yerine daha acil sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. Akın’ın yanıtının ardından, AKP yandaşları tarafından "logoya 480 milyon lira harcandı" bilgisiyle bir video paylaşıldı.

Akın, bu konuyla ilgili X hesabından açıklamalarda bulundu. İşte Akın’ın mesajı:

"Değerli Hemşehrilerim,

Çarşı ziyaretinde genç bir evladımızın sorduğu, yanlış bilgilerle yönlendirilmiş bir soru üzerine, trol hesaplar ve havuz medyası tarafından yayılan "Balıkesir’de yeni belediye logosu için 480 milyon TL harcandı" başlıklı mesnetsiz iddialara dair açıklama yapma gereği duyuyorum.

- Yeni logo için herhangi bir ücret ödendiği iddiası tamamen asılsızdır. 
- Bu bilgi, yeni logonun kullanılmaya başlandığı dönemde bizzat benim tarafımdan açıklanmış ve belediyemizin resmi web sitesinde de paylaşılmıştır. 
- Stoktaki hiçbir evrak veya doğal ömrünü tamamlamamış tabelalarda logo değişikliği yapılmamıştır. Logo değişimi, mevcut stoklar tükendikçe veya doğal sebeplerle eskiyen tabelalarda gerçekleştirilmektedir. Zorunlu modernizasyon çalışmaları dışında, logo değişimi için belediye bütçesinden ek bir harcama yapılmamaktadır.

Bir kez daha vurgulamak isterim ki, Balıkesir’de geçmişteki kötü alışkanlıklar sona ermiş, şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışı göreve gelmiştir. 480 milyon TL’yi bir logo yenileme ücreti olarak vermeyi düşünebilecek zihniyet herkesin malumudur.

Milletin parasını har vurup harman savuran ve 18 milyar TL borçla belediyeyi devreden zihniyet, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Balıkesir halkının iradesiyle gereken cevabı alacaktır. Hemşehrilerimizin bu cevabından gereken dersi çıkarmayan kesimlerin yalan, hezeyan ve iftiralarla dolu açıklamaları her zaman kaybetmeye mahkûm olacaktır.

Bu yalan ve iftiralar bizi asla yıpratamayacak, aksine Balıkesir’imiz için çalışma şevkimize güç katacaktır.

İftirada bulunanlar hakkında, hem şahsım hem de Belediyemiz adına derhal hukuki süreç başlatılacaktır.

Kamuoyuna ve Balıkesirli hemşehrilerime saygıyla duyurulur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.