Ahmet Altan: Bu ülkede yaşamak gerçekten zor

Bir televizyon programında ''subliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın tutuklanmasını, “Mehmet Altan’ın...

Bir televizyon programında ''subliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp 12 gün sonra serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan’ın tutuklanmasını, “Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor'' diye yorumladı. Ahmet Altan, Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi kumpas davalarında aralarında profesörlerinde olduğu onca kişi tutuklanırken "Türkiye askeri vesayetle yüzleşiyor" diyerek bu tutuklamaları savunbmuş ve yönettiği Taraf gazetesi de bu kumpasların parçası olmuştu.

10 Eylül’de gözaltına alınan iki kardeş İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Can Tuncay’a 4.5 saat ifade verdikten sonra tutuklama istemiyle İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Altan’ın, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Ahmet Altan’ın ise ''haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme’ ve ''yurt dışına çıkış yasağı’ adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

''Bu ülkede yaşamak gerçekten zor’

Serbest kalan Ahmet Altan’ı çıkışta ailesi ve yakınları karşıladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Altan, “Darbenin ne olduğunu bilmeyen darbeyi ciddiye almayan bir tek cümleyle bir konuşmada darbeyle ilişkiyi kurmaya açık duran bir hukuk sistemiyle bu ülkenin gerçekten çok zor günler yaşayacağını düşünüyorum. Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması 15 Temmuzla ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek bir soruşturmanın önünün kesilmesidir. Bunun başka hiçbir anlamı yok. Bir profesör, 30 yıllık bir yazar bunca kitabın müellifi hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış ve demokrasiyi korumuş bir adam bir konuşmasında siyasi iktidarı eleştirdiği için darbeyle ilişkilendiriliyorsa bu ülkede gerçekten yaşamak çok zor. Burayı yönetenlerin nasıl bir ülkeyi yönettiklerini, ülkeyi ne hale getirdiklerini bir kere daha düşünmeleri lazım'' dedi.

''Birileri engellemek istiyor’

Altan, verilen kararın ciddi soruşturmanın önünü kestiğini belirterek, “Bu hukuk sistemiyle bu tür suçlamalarla siyasi iktidara yönelik her eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varabileceği hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama 15 Temmuz’la ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç her nedense bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasını engellemek istiyor. Bize açılan bu dava, Mehmet Altan’ın tutuklanması bu soruşturmanın derine gitmesini engellemekten başka hiçbir amaç taşımıyor''ifadelerini kullandı.

Altan, soruşturmanın ciddiye alınamayacağını da söyledi: “Bugünden itibaren bu soruşturma gerek Türkiye’de gerek dünyada hiçbir şekilde ciddiye alınmayacaktır. Ozaman sormamız gerekir: Kim? ve Neden? 15 temmuzu yapanların sonuna kadar araştırılmasını engellemek istiyor. Ve bunu aydınların üzerine sevk ederek yolundan saptırıyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi
Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor
İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!