Ahmet Çakar "Okan Buruk'un davranışı, Mourinho'nun yaptığından daha tehlikeli"

Eski hakem Ahmet Çakar, BTV'deki programda Mourinho'nun Antalyaspor maçındaki hareketini sert bir dille eleştirdi. Çakar, "Bu tamamen ego ve küstahlık" diyerek, Galatasaray'daki tehdit ve kabadayılık kültürünü de sorguladı.

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, BTV'de katıldığı programda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Çakar, Mourinho'nun Antalyaspor maçında laptop gösterme hareketini eleştirerek, "Bu tamamen ego, küstahlık ve terbiyesizlik. Türk hakemlerini rezil etti diyorlar; ancak bence asıl rezil olan kendisi. Avrupa'da manşetlere çıkmış durumda. Yapsana bunu İngiltere'de ya da İspanya'da. Mourinho, teknik direktörlük kariyerinin düşüş döneminde. Düşen kariyeri ve artan başarısızlıkları nedeniyle bu tür davranışlar sergiliyor" dedi.

Galatasaray-Kasımpaşa maçını yöneten Oğuzhan Çakır ve VAR'daki Ali Şansalan'ı tebrik eden Çakar, şunları ekledi:

"Galatasaray taraftarının ve kültürün sevdiği ama evrensel futbolun kabul etmediği tehdit ve kabadayılık anlayışı var. Okan Buruk ve Fatih Terim gibi isimler beyefendiliğe oynasa da, arkada yaptıklarını saklamıyorlar. Maç sırasında birbirlerine hakaret edenler ve Terim’in futbolcuyken hakeme tükürmesi gibi olaylar yaşanıyor. Galatasaray'da bu düzen ve aile yapısı devam ediyor. Okan Buruk, fiziksel görünümüne bakmadan böyle şeyler söyleyebiliyor. Hakeme 'Allah cezanı versin' demek belki anlaşılabilir, ama 'Bir daha burada maç yönetemezsin' demek şımarıklık ve onur kırıcı bir tutumdur. Okan Buruk'un davranışı, Mourinho'nun yaptığından daha tehlikeli."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.