Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs Nakba Günü'nde Gazze halkıyla dayanışma ve soykırıma karşı mücadele çağrısında bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a detaylı bir eylem planı içeren bir mektup gönderdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs Nakba Günü'nde Gazze halkıyla dayanışma ve soykırıma karşı mücadele çağrısında bulunduğu bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Mektup, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmeyi ve uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyor. Davutoğlu'nun önerisi, 15 Mayıs'ın "Nakba’ya son, soykırıma karşı Gazze halkıyla dayanışma günü" olarak ilan edilmesi ve uluslararası toplantılar düzenlenmesi gibi somut adımlar içeriyor.

Eylem planında, ateşkes sağlanması ve Gazze'ye insani yardım gönderilmesi gibi önemli adımların öne çıktığı görülüyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul'u acil toplantıya çağırma önerisi de mektubun önemli bir parçası. Davutoğlu'nun önerileri arasında uluslararası kuruluşların Gazze'deki durum hakkında Genel Kurul'a brifing sunması da bulunuyor.

Davutoğlu, Erdoğan'a Gazze mevzusunda liderlik yapması çağrısında bulunarak, 9 Mayıs'ta Washington ziyareti öncesinde kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı. Küresel Vicdan Grubu'nun 15 Mayıs'ta aktif olması için tüm dünya liderlerine mektuplar göndermeye hazırlandığı da belirtiliyor. Davutoğlu'nun mektubu, uluslararası toplumun dikkatini çekerek Gazze'deki krize çözüm bulma çabalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Öneriler arasında, Cezayir Devlet Başkanı'na özel bir çağrı yaparak liderler düzeyinde toplantı düzenlenmesi gerektiği de bulunuyor. Bu adımlarla Davutoğlu, uluslararası arenada Gazze'deki insani krize çözüm bulunması için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Türkiye'yi Bir Hafta Boyunca Etkisi Altına Alacak Çöl Tozu Uyarısı
Dikkat! E-Devlet'te Birikmiş Paranız Olabilir! Hemen Kontrol Edin!
Ünlü Türkücü Meğer Fabrikatörmüş: Mardin'de Üretip Kilosunu 14.000 Euro'ya Satıyor!
Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!