Ahmet Davutoğlu: ABD benim için 'Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li yetkililerin kendisini "Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı" olarak nitelendirdiğini açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'li yetkililerin kendisi için "Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı" dediğini iddia etti. Davutoğlu, Habertürk TV'de yaptığı açıklamalarda, kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında konuşarak, "Beni eleştirebilirler; fakat Amerika'nın Orta Doğu'da en tehlikeli görmüş olduğu adamı, sonra Amerikan'ın adamı diye ilan etmeye kalkarsanız bu yanlıştır" dedi.

Davutoğlu, bu ifadelerin arka planını şöyle açıkladı: "Vefat etmiş bir siyasiye yönelik olarak Türkiye’de görev yapmış bir Amerikalı'nın yaptığı görüşme istihbarat notu olarak bana geldi. Bu Amerikalı, 'Bir an önce siyasi parti kurmak için hazırlık yapın' dedi. Bunun üzerine bir Türk yetkili, 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi üzerine benim için 'Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı' denildi."

Türkiye'nin Kürtlerle savaşmasını engellediğini de belirten Davutoğlu, "Türkiye’yi Kürtlerle savaştırmak isteyen oyunları bozdum. Türkmenlerin haklarını yok edecek referandum hala Kerkük’te yapılmadı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, TBMM'nin açılış resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile arasında geçen bir diyalogdan da bahseden Davutoğlu, "Sayın Bahçeli’ye teşekkür ettim. Hamas meselesinde muhalefet terör tanımlaması yaparken sayın Bahçeli’nin tavrı önemliydi. Devlet bana gereksinim duyarsa buradayım. Sayın Bahçeli ile de görüşürüm. Bunun için herhangi bir engel yok" dedi. 

Davutoğlu, İsrail'in stratejisi hakkında da şunları ekledi: "İsrail açıkça Arap ülkeleriyle İran’ı, mümkünse Türklerle Kürtleri, Arapları, Acemleri birbirine düşürmek istiyor. Özellikle bölgedeki Kürtleri kullanma ihtimaline karşı Türkiye içinde de bu ilişkileri canlandırmak doğrudur. Sayın Bahçeli’nin açıklamaları anlamlıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.