Ahmet Davutoğlu cephesi: Geç bile kalındı, AKP'ye eleştiriler sürecek

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı manifestonun yankıları sürerken Ahmet Davutoğlu'na yakın kaynakları konuya ilişkin dikkat çeken

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı manifestonun yankıları sürerken Ahmet Davutoğlu'na yakın kaynakları konuya ilişkin dikkat çeken sözler sarf ettiği belirtildi.

Yeni parti kuracağı iddia edilen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun, AKP'ye karşı açıkladığı manifestonun yankıları sürmeye devam ediyor.

İndependent Türkçe'de Cihat Arpacık'ın haberine göre Davutoğlu tarafından yayınlanan manifestonun 'neden şimdi' ilan edildiği açıklandı. Haberde Davutoğlu'na yakın kaynaklara göre açıklanan manifestonun AKP'de yenilenme ihtiyacı görüldüğünden ötürü yayınlandığı ifade edildi.

İndependent Türkçe'de yayınlanan haberde Davutoğlu'na yakın kaynakların düşünceleri, şu şekilde:

"Bugün partimiz her açıdan bir yenilenme ihtiyacı içindedir. Seçimsiz geçmesi beklenen dört yıl böylesi bir yenilenme ihtiyacı için gerekli zamanı sağlamaktadır. Bu dönemde AK Parti kökten bir yenilenme süreci yaşarsa kaybettiği söylem ve politika dinamizmini yeniden kazanabilir. En önemlisi de hızla kaybetmekte olduğu moral üstünlüğü tekrar elde edebilir. Bu büyük tarihi mirasın ve emanetin fani kişiliklerimizden bağımsız olarak sahipsiz kalması beklenemez."

İLGİLİ HABER: Davutoğlu’ndan yeni hamle! AKP için ‘yenilenme’ manifestosu

'AKP ÇIKAR ÇEVRELERİN PARTİSİ OLDU'

Söz konusu haberde Davutoğlu'na yakın kaynaklara göre AKP'nin dar bir çevrenin ve çıkar çevrelerinin partisi haline dönüştüğü belirtildi. Davutoğlu'na yakın çevrelere göre, açıklanan manifestonun AKP'nin problemlerinin tespiti ve çözümünde önemli bir etkiye sahip olacağı belirtildi.

Davutoğlu'nun, atacağı adımların sadece manifestoyla sınırla kalmayacağı, AKP içindeki ve dışındaki siyaset kurumundan ümidini kesmiş bütün toplum kesimleriyle irtibat kurulacağı da kaydedildi.

Davutoğlu'nun AKP'ye yönelik eleştirilerinin devam edeceğine dair konuya ilişkin, şu ifadelere yer verildi:

"Davutoğlu’nun çıkışlarının bu manifestoyla sınırlı kalmayacağı söyleniyor ve AK Parti içinde kendisiyle aynı hissiyatı taşıyanların daha geniş bir kesim olduğuna inanılıyor. Bu nedenle Davutoğlu eleştirilerine devam edecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”