Ahmet Davutoğlu: "Görevli olsaydım bugün Lübnan'a giderdim"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'daki gelişmeleri değerlendirerek eğer hâlâ görevde olsaydı Beyrut’a gideceğini açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. KRT'de Elif Doğan Şentürk’ün sorularını yanıtlayan Davutoğlu, eğer hâlâ görevde olsaydı bugün Beyrut’a gitmeyi tercih edeceğini ifade etti. "Ben olsaydım bugün uçağa biner Beyrut’a inerdim. Orada Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile yüz yüze görüşerek sonraki adımları planlardım. Hakan Fidan, elinden geleni yapıyor olabilir, ancak ben görevde olsaydım bugün kesinlikle Lübnan’a giderdim" dedi.

Davutoğlu, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekâtı ve artan saldırılarının yanı sıra Lübnan’ın mevcut durumu da ele alındı. Davutoğlu, bu saldırılarda hayatını kaybeden Lübnan vatandaşları için taziyelerini iletti.

Ayrıca, Davutoğlu, Necip Mikati’nin devlet tecrübesiyle bu kritik dönemi aşacağına inandığını belirterek, Lübnan’a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Mikati ise, İsrail saldırılarının hem Lübnan hem de bölge için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.