Ahmet Güneştekin’in eserleri Rosenhang Museum’da sergilenecek

Rosenhang Museum’da Galerie Michael Schultz tarafından düzenlenen sergi, Ahmet Güneştekin’in eserlerinden oluşan ''Mavi Efsane’ adlı sergi ile açılış yapacak.Gelenek ve modernin iç içe geçtiği yerleşimlerden biri olan Weilburg’da...

Rosenhang Museum’da Galerie Michael Schultz tarafından düzenlenen sergi, Ahmet Güneştekin’in eserlerinden oluşan ''Mavi Efsane’ adlı sergi ile açılış yapacak.

Gelenek ve modernin iç içe geçtiği yerleşimlerden biri olan Weilburg’da eski bira fabrikasından dönüştürülmüş bir sanat müzesi olan Rosenhang Museum’daki sergilenen eserler 31 Ağustos’a kadar görülebilecek.

Müzenin koleksiyonları arasında Gerhard Richter, Stephan Balkehnhol, Elvira Bach, Georg Baselitz, Markus Lüpertz, Jörg Immendorff, Günther Uecker, Otto Piene, Heinz Mack gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Mavi Efsane Güneştekin’in metal ve aynanın duvar rölyeflerinde ve boyutlu tablolarda melez yöntemlerle kullanımına kadar, mitolojik hikaye ve dinlere ait öğeleri yeniden yorumladığı işleri bir araya getiriyor.

Güneştekin, içbükey ayna ve metal kafes gibi nesneleri, optik yanılsamalar ve renk geçişleri ile birleştirirken; mitolojiler ile moderniteyi yan yana getirdiği özgün bir ifade şekli olarak sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!
Eğil’in kültür ve turizm altyapısının güçlendirilmesi büyük zirve yaşatacak!
Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!