Ahmet Hakan "Evine Dön"ün gösterdiği adresi tarif etti!

Ahmet Hakan yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrısının nedenini yazdı. Hakan, Bahçeli'nin yapmış olduğu 'evine dön' çağrısında 'ev' olarak nitelendirilenin MHP değil Cumhur İttifakı olduğunu belirtti.

Ahmet Hakan bugün yayımlanan yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e neden 'evine dön' çağrısı yaptığını yazdı.

 

İşte Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

Yazlık sitelerde, emekli kahvelerinde, deneyimli bürokratların tatil buluşmalarında, eski/yeni siyasetçilerin yazlık site muhabbetlerinde... Kısacası siyasete azıcık da olsa meraklı kesimlerin takıldığı her yerde... Herkes aynı sorunun cevabını arıyor: “Devlet Bahçeli, Meral Akşener’e neden ‘Evine dön’ çağrısı yaptı?” Ben de işte bu sorunun cevabını aradım dün gün boyu... Ulaştığım sonuçları tek tek açıklıyorum: ‘Cumhur ittifakı’, İYİ Parti’yi kendi safına çekmek istiyor... Bu bir. Devlet Bahçeli’nin “yuva” ya da “ev”den kastettiği MHP değil, ‘cumhur ittifakı’... Bu iki. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime “AK Parti, İYİ Parti ve MHP” üçlüsüyle girmek istiyor. Bu üç. Bahçeli’nin açıklaması, bu yolda atılan ilk önemli adım... Bu dört. İYİ Parti cenahıyla kurulan bir temas var mı, bilmiyorum. Ama alttan alta yoklamaların yapıldığı kesin... Bu beş. Bu girişimin en temel amacı şu: CHP’yi HDP ile baş başa bırakmak... Bu da altı.  

Yazının tamamı için tıklayın

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.