Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu, "kaçacak edebiyatı"yla anketlerde öne geçeceğini düşünüyor

"Birinci sorun: Bu söylemle, bu üslupla, bu yaklaşımla biraz daha giderse... CHP tabanı dışındaki kesimlere açılması, yani yüzde 25’lik kesimin dışına taşması, neredeyse imkânsız hale gelebilir''

Gazeteci Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kaçacak edebiyatı"nı uyarılara rağmen sürdürdüğünü söylerken, bunun kendisin anketlerde öne geçireceğini düşündüğünü savundu. Hakan, "Yani plan şu: Anketlerde öne geçecek. Ardından alacak anket sonuçlarını... Koşa koşa altılı masaya koşacak... 'Siz kazanılacak aday diyordunuz. İşte bakın: Ben kazanıyorum. Aday benim' diyecek" yorumunu yaptı. 

Bu planın 3 sorunu olduğunu savunan Ahmet Hakan, yazısında şunları kaydetti:

"Birinci sorun: Bu söylemle, bu üslupla, bu yaklaşımla biraz daha giderse... CHP tabanı dışındaki kesimlere açılması, yani yüzde 25’lik kesimin dışına taşması, neredeyse imkânsız hale gelebilir.

İkinci sorun: Seçime üç beş ay kala bu söylemi, bu üslubu, bu yaklaşımı değiştirmeye kalktığında ise hiçbir inandırıcılığı kalmayabilir. “Kaçacak edebiyatı”ndan “Helalleşme edebiyatı”na geçmesi iyice zorlaşabilir.

Üçüncü sorun: Bu söylemle, bu üslupla, bu yaklaşımla partisinden memnuniyetsiz AK Parti seçmeninde öfkeye yol açabilir. Yani bu söylem, bu üslup, bu yaklaşım... AK Parti’ye yarayabilir." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"