Ahmet Hakan'dan 'tarafsız' Ensar yazısı: Kılıçdaroğlu düşüncesiz davrandı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun çıkışının ardından AKP'lilerin kopardığı yaygarada saf tuttu.Dinci/mezhepçi gericilikle bağlarını...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun çıkışının ardından AKP'lilerin kopardığı yaygarada saf tuttu.

Dinci/mezhepçi gericilikle bağlarını bir türlü koparamayan, bu konuda zorlanan, dahası koparmak istemeyen Ahmet Hakan, her kritik eşikte olduğu gibi son tartışmada da tam bir "yanaşma" tavrı sergiledi. Kılıçdaroğlu'nun cinsiyetçi bir tutum sergelemediği ve sıfatı "Aile Bakanı" olan AKP'li bir kadının salt siyasal ve ideolojik bir tutumla adı tecavüzle anılan bir vakfı koruduğunu söylediği açık olduğu halde, Hakan bu konuda yaranmacı bir tutum sergiledi.

KILIÇDAROĞLU 'ÖZENSİZ', ALTAN TAN BAŞ TACI

Hakan, 'Gayet tarafsız bir şekilde Kılıçdaroğlu yazısı' başlığını verdiği bugünkü köşesinde hem Kemal Kılıçdaoğlu için düşüncesiz, özensiz, hesapsız nitelemeleri yaptı, hem de Ensar Vakfı savunucuları arasında yerini alan HDP'li vekil Altan Tan için 'helal olsun' ifadesini kullandı. 

'EDEBE UYMA' ÇAĞRISI

Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu'na yüklenen diğer AKP'lilerin üsluplarını da eleştirdiği yazısında, 'Edebe uymayan kim varsa karşısında dikilelim' çağrısı yaptı. 

AHMET HAKAN DA ENSARI SAVUNMUŞTU

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan daha önce de Ensar Vakfı'nın Karaman'daki 45 çocuğa tecavüz olayından sorumlu tutulamayacağını yazmış, tepkileri üzerine çekmişti. Hakan'ın ardından AKP'li isimler de Ensar Vakfı'nın sorumlu tutulamayacağını ifade etmiş, hatta Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu 'Bir kereden bir şey olmaz' demişti. 
Ahmet Hakan'ın yazısını tamamı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
Xiaomi, SU7 üretiminde hızlandı: Artık herkesin ilgisini Porsche'dan ziyade bu araç çekiyor
Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
Ferrari'nin yeni harikası yollarda: F167, atmosferik V12 motoru ile göz kamaştırıyor!
Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil