Ahmet Kaya'nın Ölmeden Önceki Konser Kayıtları İlk Defa Ortaya Çıktı!

Paris'te yaşamını kaybeden müziğin öncü adı Ahmet Kaya'nın konserde okuduğu 'Sabah namazına kalktım Kozan'dan' adlı türkü ilgi gördü! Hayranlarının ilk kez dinlediği türkü viral oldu! Ahmet Kaya türküsü kısa sürede en çok izlenen..

Ölümünden önce Paris'te hayatını kaybeden protest müziğin öncüsü Ahmet Kaya'nın konser kayıtları ilk kez gösterildi. Sanatçının "Sabah namazına kalktım Kozan'dan" isimli, söylediği türkü büyük beğeni topladı.

Hayranlarının ilk kez dinlediği türkü, kısa sürede en çok izlenen videolardan biri oldu..

Durak Medya'dan Mustafa Barış'ın Habere göre ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın vefatından önceki konser kayıtları ilk kez gösterildi.

Eşi Gülten Kaya Hayaloğlu'nun performansına ait kayıtlar sanatçının hayranları tarafından büyük beğeni topladı. Sanatçının "Sabah namazına kalktım Kozan'dan" türküsü kısa sürede büyük beğeni topladı.

Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği gecede linç edildi. Kaya, 10 Şubat 1999'daki MGD ödül töreninde söylediği sözlerden dolayı linç girişiminin hedefi olmuştu. Kaya, "Kürtçe şarkı yapıp yasaklasalardı ben de yasaklardım. Ama bu ülkede Kürtçe şarkı söylemek yasak değil. Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak Kürtçe şarkı söylemek istiyorum." Daha sonra "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmekle" suçlandı. Aynı yıl Kaya, Berlin'deki bir konserde kullandığı söz ve görseller nedeniyle Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

Bu davalarda kendisinden özet karar vermesi istenmişti. Kaya bu baskılara dayanamadı ve 16 Haziran 1999'da Fransa'ya götürüldü. Sürgüne gitti. Sürgünde müzik çalışmalarına devam eden Kaya, 16 Kasım 2000'de Paris'te öldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bülent Şakrak yeni sevgilisi ile görüntülendi! İhanet Soruldu!
İrem Derici ve Gökhan Fırat Aşkı Son Buldu! Sosyal Medyadan Bile Sildi!
Şarkıcı Mustafa Sandal, Petshop Açıyor!
Burcu Kıratlı'dan Bomba Sinan Akçıl İtirafı Geldi!
Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu