Ahmet Takan İyi Parti’nin Cumhur İttifakı'na hazırlandığı iddiasını değerlendirdi: Gülüp geçiyorum

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, İyi Parti’nin cumhur ittifakına hazırlandığı iddialarına ilişkin "Gülüp geçiyorum" ifadesini kullandı.

Ahmet Takan, liste krizi yaşayan İyi Parti’nin Cumhur İttifakı'na hazırlandığı yönünde iddialarla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Takan, "Şimdi bazı çevrelerde İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na hazırlandığı yönünde iddialar dolaşıyor. Bunlara gülüp geçiyorum. Eğer bu iddianın nedeni, İYİ Parti’de ülkücü-milliyetçi kanat ağırlık kazandığı varsayımına dayanıyorsa, boş bir iddiadır. Daha önce de ifade ettim Genel Başkan Meral Akşener dahil bu partinin ana omurgasını ülkücü-milliyetçi gelenekten gelenler oluşturuyor ve bu başından beri böyleydi. Yeni bir seçim olmadığına göre, milletvekilleri arasında da, Başkanlık Divanı’nda da, il ve ilçe teşkilatlarında da büyük oranda değişen bir şey yoktur" yorumunu yaptı.

Takan yazısında şunları kaydetti:

"Delegeler, teşkilatlar, parlamento ve GİK’te milliyetçi-ülkücü kesimin ağırlıkta olmasını Cumhur İttifakı’na yaklaşma olarak görenler fena halde yanılırlar. Çünkü İYİ Parti’deki bu kesim, en itirazcı kesimdir ve nitekim baba ocağı MHP’ye bile isyan edip ayrılan insanların, kuzu kuzu Cumhur İttifakı’na rıza göstermesini beklemek, merhum Demirel’in tabiriyle abesle iştigaldir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız