Ahmet Yıldırım: Kravatlı darbe

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle düzenlenen anma programında konuştu. Ahmet Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi bahanesiyle 20 Temmuz’da OHAL ilan edilmesinin ardından...

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle düzenlenen anma programında konuştu. Ahmet Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi bahanesiyle 20 Temmuz’da OHAL ilan edilmesinin ardından yaşanan süreci “kravatlı darbe'' olarak niteledi.

Yıldırım özetle şunları söyledi:

"Aslında 4 Kasım öncesi ve sonrasında iktidar sahiplerinin demeçlerinde ortaya çıktığı üzere. Eş Genel Başkanlarımız bu kürsüden selamlanacak değil hitap edilecek liderlerdir.  Sayın başkan değerli milletvekilleri 100. yılını tamamlayacak olan ülkemiz darbeler tarihidir. Sayısız askeri sivil siyasi yargı modern post modern darbelerle geçirmiştir. 15 Temmuz darbe girişimin öncesinde çözüm sürecinin bitirilmesiyle siyasi iktidarın girdiği muhafazakar ittifakların ekonomik sosyal siyasi diplomatik krizler yaratacağını ısrarla belirttik. 16 Temmuz’da tüm partiler tarafından hazırlanan ortak deklerasyonda ortak demokrasi vurgusu yapılmıştı.  16 Temmuz’da partimiz bu kürsüden darbelerin sadece askeri yollarla olmayabileceğini bildirdi. Darbe lütuf olarak görüldü OHAL ilan edildi. Dünya tarihinde demokratik işleyişe yönelik kravatlı darbelerde vardır. Türkiyenin son bir yılı bunlara örnektir. 20 Temmuz itibariyle OHAL ile birlikte bir darbe daha gerçekleştirdi. Eş başkanlarımız ve milletvekillerimiz tutuklandı. Belediyelerimize kayyumlar atandı. 15 Temmuz’da cesaretle darbe karşıtı yayın yapan kuruluşlar KHK zulmü ile kapatıldı. 16 Nisan referandum sonuçlarına bakıldığında bu zulmün çok da sürmeyeceği görülmektedir.  Türkiye’nin yaşadığı sorunların çözümü demokrasi barış, eşitlik ve adalettir. Ne dış politikadaki iflaslar ne de insan hakları ihlalleri daha fazla baskı ile giderilemeyecek kadardır. Yaşananları 80 darbesinden biliniyor."

MECLİS BAŞKANIYLA POLEMİK
Yıldırım’ın tutuklu bulunan HDP’liler için sarf ettiği “tutsak ve esir'' sözlerini eleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman “Böyle tanımlamalar birlik,beraberliğimiz bozuyor. Hukuki kalıplarla konuşup ifade etmek gerekir'' dedi. Bunun üzerine HDP’li Yıldırım yeniden söz alarak kürsüye geldi. Yıldırım, Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerini eleştirilmesine tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ardahan'da panik yaşandı! 25 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Transfer hamlelerini eleştirdi: 'Ali Koç'a Krunic'i aldırdı ama taraftar korkusundan oynatamıyor'
Fuhuş operasyonu düzenlendi: Yakalanan kadınlardan hastalık çıktı
'Silah ihracatını kesin'
Türkiye'de Satılan Maden Suyunda 'Dışkı' Skandalı! 2 Milyon Şişe Toplatıldı!