Ahmet Zeki Üçok’tan Hulusi Akar’a tepki: "Halkımıza nasihat verecek son kişi bile olamazsınız"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, eğitimin amacının bilgi değil, Allah korkusu ve kuldan utanma olduğunu söyledi. Bu sözler büyük tepki toplarken, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok da Akar'ı eleştirerek, "Halkımıza nasihat verecek son kişi bile olamazsınız" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, bir toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin amacına dair tartışmalı ifadeler kullandı. Akar, "Eğitimin amacı bilgi değil. Bilgi üniversitede ve meslekte kazanılır. Eğitimin amacı Allah korkusu ve kuldan utanmadır" diyerek tepkilere neden oldu. 

Akar’a bir tepki de emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’tan geldi. Üçok, X hesabından yaptığı paylaşımda Akar'ı sert bir dille eleştirerek, "Halkımıza ve özellikle cefakar annelerimize nasihat verecek son kişi bile olamazsınız" ifadelerini kullandı.

Üçok, Akar’ın Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı dönemlerine atıfta bulunarak, Akar’ı FETÖ'yle mücadelede başarısız olmakla suçladı ve kızını hukuka aykırı bir şekilde Hacettepe Tıp Fakültesi'ne kaydettirdiğini iddia etti. Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminde rol oynayan generallere terfi verdiğini ve Cumhuriyet tarihinin en başarısız Genelkurmay Başkanı olduğunu öne sürdü.

Akar, eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, çocuklara milli ve manevi değerlerin küçük yaşta kazandırılması gerektiğini savundu. Aksi takdirde, toplumun ateizm, deizm, LGBT, uyuşturucu gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Eğitimin ailede başladığını belirten Akar, anneleri bu süreçte daha sorumlu olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.