Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, engelli öğrenciler için önemli destek programları yürütüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın iş birliğiyle yürütülen çeşitli destek programları sayesinde engelli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik önemli yardımlar sağlandığı açıklandı. Bu yardımlar arasında, ücretsiz taşınma, eğitim materyali desteği ve ücretsiz ders kitapları dağıtımı gibi projeler yer alıyor.

Taşımalı Eğitim Uygulaması çerçevesinde okullara taşınan öğrencilere öğle yemeği desteği, 2003-2004 öğretim yılından bu yana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan (SYDTF) finanse edilmektedir. Geçtiğimiz yıl bu yardımlar için toplamda 4 milyar 795 milyon TL kaynak aktarıldığı bildirildi.

Eğitim Materyali Yardımı ise, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik önlük, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi temel okul malzemelerini temin etmeyi amaçlamaktadır. Bu program kapsamında son bir yılda toplam 366 bin 151 öğrenciye 385 milyon TL yardım yapılmıştır.

Ücretsiz Ders Kitabı Desteği, yine 2003-2004 eğitim-öğretim yılından bu yana SYDTF fonundan sağlanmakta olup, öğrencilerin ders kitaplarına ücretsiz ulaşımını sağlamaktadır. Son bir yılda bu kapsamda 4 milyar 554 milyon TL kaynak aktarılmıştır.

Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması projesi ise özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin okullara erişimini sağlamak amacıyla yürütülmekte olup, geçtiğimiz yıl bu projeye 4 milyar 833 milyon TL destek sağlandığı kamuoyuyla paylaşılmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.