Air Europa Uçağı Türbülans Nedeniyle Brezilya’ya Acil İniş Yaptı, 30 Kişi yaralandı

Air Europa'nın Boeing 787-9 Dreamliner uçağı, Atlantik üzerinde türbülansa girdi. Brezilya’nın Natal Havaalanı’na acil iniş yapan uçaktaki bazı yolcular yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Türbülans, iklim değişikliğinin riskleri artırabileceğine işaret ediyor.

Air Europa’nın Boeing 787-9 Dreamliner uçağı, Atlantik Okyanusu üzerinde şiddetli türbülansa girdi. Brezilya’nın Natal Havaalanı’na acil iniş yapan uçakta bazı yolcular yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Hava olayları nadir görülse de, iklim değişikliğinin türbülans riskini artırabileceği belirtiliyor.

İspanyol havayolu şirketi Air Europa’ya ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Natal Havaalanı’na yönlendirildi. UX045 sefer sayılı uçuş sırasında türbülansa giren uçakta yaralanan yolcular tedaviye alındı.

Air Europa sözcüsünün verdiği bilgilere göre, Atlantik Okyanusu üzerinde Brezilya kıyılarına ulaşmadan hemen önce, 325 yolcunun bulunduğu uçak şiddetli türbülansa maruz kaldı. Uçak, havaalanına normal bir şekilde iniş yaptı ve ambulanslar tarafından karşılandı.

Havaalanı yetkilileri, bazı yolcuların tıbbi müdahale için en yakın hastaneye götürüldüğünü bildirdi. Yerel sağlık ekibi, Brezilya medyasına yaptığı açıklamada, türbülans sırasında başlarını çarpan yolcularda kafatasında çatlak ve yüzlerinde kesik gibi çeşitli yaralanmalar tespit ettiklerini ve en az 30 yolcuya müdahale ettiklerini, bunlardan 10’unun hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Mayıs ayında ise Singapur Havayolları’na ait Boeing 777-300 tipi uçak, Londra-Singapur seferi sırasında şiddetli bir türbülansa girmişti. Bu türbülans sonucu bir yolcu hayatını kaybetmiş ve birçok yolcu yaralanmıştı.

Şiddetli türbülans olayları nadir gerçekleşse de, iklim değişikliğinin bu riskleri artırabileceği üzerinde duruluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.