Air India, Tel Aviv Uçuşlarını Güvenlik Nedeniyle Askıya Aldı

Air India, Orta Doğu'daki mevcut durum nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Yolcuların biletleri iade edilecek. Uçuşların durdurulma sebebi, mürettebat ve yolcuların güvenliği olarak açıklandı.

Air India, Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını açıkladı. Şirket, bu kararın mürettebat ve yolcuların güvenliği için alındığını belirtti. Tel Aviv'e ve bu şehirden uçmayı planlayan yolcuların biletleri ise iade edilecektir.

Hava yolu şirketi Air India, X hesabından yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'daki mevcut durumları göz önünde bulundurarak, Tel Aviv uçuşlarımızı bir sonraki duyuruya kadar askıya alma kararı aldık" ifadelerini kullandı. 

Şirketin, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilirken, Tel Aviv'e ve bu şehirden uçmayı planlayan yolcuların biletlerinin iade edileceği de ifade edildi. Açıklamada, uçuşların "mürettebat ve yolcuların güvenliği" amacıyla durdurulduğu vurgulandı. Air India, daha önce 2-8 Ağustos tarihleri arasında Tel Aviv'e ve Tel Aviv'den yapılması planlanan tüm uçuşları iptal ettiğini de duyurmuştu.

Son dönemde, İsrail’in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e yönelik düzenlediği hava saldırısının ardından, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgedeki gerilim artmıştı. Haniye'nin suikastından İsrail’i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı, Tel Aviv'e karşı misilleme tehdidinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.