Airbnb kullanıcıları için üzücü haber

Çevrimiçi tatil kiralama platformu, ilk kez 2016 yılında Çin’de faaliyete geçti ve uygulamayı yurtdışındaki seyahatlerinde sıklıkla kullanan Çinli turistlerin büyük coşkusuyla karşılaştı.

Kaynaklara göre, Airbnb’nin Çin segmenti, özellikle pandemi önlemleri sebebiyle  işletilemeyecek kadar karmaşık ve pahalı hale geldi. Çin’de Uber’de olanlara benzer şekilde, çok sayıda yerel rakip, Amerikan şirketinin avantaj elde etmesini zorlaştırdı. Çin’deki konaklamalar, son birkaç yılda platformun gelirinin yalnızca yüzde birini oluşturuyordu.

Giderek artan sayıda şehirde kısa süreli kiralamalara ilişkin kısıtlayıcı yasalar kaldırılmış olsa da, Airbnb‘nin Çin’deki etkisi, yerleşik rekabet ve düzenleyici sorunlardan kaynaklandı. Airbnb Çin, Çin hükümetinin kısıtlamaları nedeniyle diğer ülkelerdeki diğer Airbnb operasyonlarından farklı şekilde çalıştı. Şirket, yerel şehir yönetimleriyle anlaşmalar imzalamak ve verilerini devlet sunucularında depolamak zorunda kaldı.

Airbnb için bir başka yeni bir engel de, Çin’in seyahat üzerindeki önemli kısıtlamaları göz önüne alındığında, pandemi nedeniyle tutarsız bir uluslararası ve yerli ziyaretçi akışıydı. Küresel turizm düzelirken, BM Dünya Turizm Örgütü’nün rakamlarına göre uluslararası turist varışlarının sayısı hala pandemi öncesi seviyelere dönmedi.

Çin hükümeti ayrıca, COVID-19 sayılarındaki son artış ışığında vatandaşları için “gereksiz seyahati” sınırladı ve Airbnb için potansiyel yerli kullanıcı sayısını azaltmış oldu.

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Nvidia'nın ChatRTX Uygulaması 0.3 Sürümü Yayınlandı: Yeni Özelliklerle Geliyor!
Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
iPhone'un alarm sorununa dikkat edin!: Bu yüzden uyuyakalabilirsiniz!
WhatsApp'a gizlice erişim: Milyonlarca kişi bu yöntemi kullanıyor!