Airbnb'de yeni dönem başlıyor: Yeni karar hem ev sahiplerini hem de misafirleri etkiliyor!

Airbnb, misafir mahremiyetini korumak için evlerde iç kamera kullanımını tamamen yasaklayan bir karar aldı. Karar, 30 Nisan 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek ve tüm Airbnb ev sahiplerini kapsayacak.

Airbnb, son günlerde sıkça yaşanan problemlerden biri olan gizli kamera şikayetlerine yönelik yeni bir karar duyurdu. Şirket, dünya genelinde kiralanan evlerin içine kamera yerleştirilmesini tamamen yasakladığını bildirdi. Bu karar, misafirlerin mahremiyetine öncelik vermek amacıyla alındı.

30 NİSAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK YENİ UYGULAMA

Airbnb, bugüne kadar ortak alanlar olarak nitelendirilen yerlere güvenlik kamerası yerleştirmeye izin veriyordu. Ancak artık 30 Nisan'dan itibaren evlerin içine hiçbir şekilde kamera konulamayacak. Evin dışına güvenlik kamerası koymak ise belirli şartlar altında serbest olacak.

YENİ KURALLAR İLANLARA DA YANSIYACAK

Ev sahipleri, ilanlarda dışarıda kamera olduğunu ve nereye yerleştirildiğini belirtmek zorunda olacak. Bu cihazların evin içini görüntülememesi şartı aranacak. Ayrıca belirli dış mekânlarda da kamera kullanımı yasak olacak.

"DAHA NET KURALLAR BELİRLEMEK AMACIMIZ"

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız, topluluğumuza Airbnb'den neler bekleneceği mevzusunda daha fazla netlik sağlayan yeni ve net kurallar oluşturmaktı. Politikalarımızın küresel topluluğumuz için işe yaramasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz" dedi.

YENİ KURALLAR TOPLULUĞUN GÜVENİRĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK

Airbnb'nin bu yeni kararı, misafirlerin ve ev sahiplerinin güvenliğini sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak ifade ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?