Airbus'tan Dev İşten Çıkarma: Binlerce Kişi İşsiz Kalacak!

Uçak üreticisi Airbus, savunma ve uzay biriminde yaklaşık 2,500 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, bu kararın maliyet azaltma önlemleri çerçevesinde alındığı belirtildi.

Uçak üreticisi Airbus, savunma ve uzay biriminde ortalama 2,500 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Adının açıklanmasını istemeyen iki kaynağın verdiği bilgiye göre, Airbus, 2026'nın ortasına kadar savunma ve uzay biriminin yüzde 7'sini işten çıkaracak.

Airbus, konuya ilişkin sorulara herhangi bir yanıt vermekten kaçındı. Şirket, OneSat gibi uzay projelerinde beklenmedik zararlar yaşarken, savunma sektöründeki ürünlerde de yüksek maliyetler ve gecikmelerle karşı karşıya kaldığını bildirdi.

İlk olarak Fransız haber ajansı AFP tarafından duyurulan işten çıkarmalar, ATOM kod adlı uzun süredir devam eden verimlilik incelemesinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Bu durum, Airbus'ın mevcut ekonomik zorluklarla başa çıkma ve operasyonel verimliliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.