AJet’ten başka bir skandal daha! Pilot ‘uçuş sürem doldu’ diyerek tüm yolcuları mağdur etti!

Türk Hava Yolları’na bağlı Anadolu Jet firması bir skandala daha imza attı. Elazığ-Ankara seferini yapacak olan A Jet uçağının pilotu "Uçuş sürem doldu" deyince yolcular mağdur oldu. Seferler diğer güne ertelenirken saatlerce havalimanında bekleyen yolcular isyan etti.

Türk Hava Yolları'nın alt markası olan Anadolu Jet'in Elazığ-Ankara seferi, 18.15'te planlanan kalkış saatiyle yolcularını bekletirken, art arda yaşanan gecikmeler ve sonrasında uçuşun iptal edilmesiyle yolcuların büyük tepkisini çekti. Elazığ Havalimanı'na gelen yolcular, uçuş öncesi işlemlerini tamamlayarak uçağın kalkış saatini beklerken, 18.15'te yapılması planlanan seferin bir saat gecikerek 19.15'te gerçekleştirileceği duyuruldu. 

Yolcular, bu ilk ertelemenin ardından sabırla beklemeye devam ederken, ikinci bir anonsla seferin bu kez 20.00'ye ertelendiği açıklandı. Ancak, saat 20.00'yi geçmesine rağmen hala uçağa alınmayan yolcular, havalimanı personeli ve şirket yetkilileriyle tartışmaya başladı. Bu tartışmalar sürerken, pilotun "Uçuş sürem doldu" açıklaması üzerine uçuşun tamamen iptal edildiği ve sabah 09.00'a ertelendiği bildirildi.

Bu gelişme, zaten uzun saatlerdir havalimanında bekleyen yolcuları daha da öfkelendirdi. Özellikle zamanında varmak zorunda oldukları yerler için plan yapanlar, bu kadar uzun bir erteleme karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı. Havayolu şirketinin uçuşun iptal olduğunu ve yeni saatin sabah 09.00 olarak belirlendiğini duyurması üzerine, birçok yolcu isyan etti ve yaşanan aksaklıklar nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. 

Bazı yolcular evlerine geri dönerken, kalacak yeri olmayan diğer yolcuların ise şirket tarafından yakınlardaki otellere yerleştirildiği öğrenildi. Özellikle otelde kalan yolcular, ertesi sabah uçuş için tekrar havalimanına gelmek zorunda olduklarını belirterek, yaşanan bu durumun tatil planlarını veya iş programlarını alt üst ettiğini ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.