AK Parti dönemi İBB'de büyük yolsuzluk

AK Parti dönemine ait İBB'de büyük bir yolsuzluk tespit edildi. Fatih Çapa'da bulunan İBB'ye ait 7 katlı binanın Sıcak Yuva Vakfı'na iki yıllığına ve sadece iki katı devredildi. Ancak vakıf, binanın 7 katını 10 yıl boyunca para ödemeden kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş döneme ilişkin yolsuzluk dosyaları üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Son olarak Sıcak Yuva Vakfı’nın İBB’ye ait Faith Çapa’daki 7 katlı binayı 10 yıl boyunca genel merkez olarak kullandığı ancak hiçbir ödeme yapmadığı tespit edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; vakıf ile İBB arasında 2005 yılında bir protokol düzenlendi. Protokol kapsamında, söz konusu binanın 2 katının kullanım hakkı 2 yıllığına vakfa devredildi. Ne var ki, vakıf binanın 7 katını tam 10 yıl boyunca kullandı.

Binanın tahliyesi için işlem başlatıldı

1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasındaki kullanımı için birikmiş toplam 2 milyon 27 bin 882 liralık borç çıkarıldı ve vakfa borcunu ödemesi için ihbarname gönderildi. Binanın tahliyesi için işlem başlatıldı.

Kamu zararına neden olan yöneticiler için inceleme talebi

Öte yandan, İBB müfettişleri zaman aşımına uğramış 947 bin 562 liralık kamu zararı tespit etti. Zarara neden olan yöneticiler hakkında inceleme başlatmak için İstanbul Valiliğine başvuruldu.

Vakfı Erdoğan kurdu

Sıcak Yuva Vakfı’nın kurucusu dönemin İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Vakfın mütevelli heyetinde ise İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal ve Ethem Sancak yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!