AK Parti kongresinde 'HDP' açıklaması

AK Parti 7'nci Olağan Büyük Kongresi sonrası Habertürk TV'de yapılan canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin konuştu.

AK Parti 7'nci Olağan Büyük Kongresi sonrası Habertürk TV'de yapılan canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin konuştu. Sandık yoluyla iktidar olmuş bir partiye zamanında kapatma davası açıldığını söyleyen Ala, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'nin kurucu felsefesi, anlayışını devlet keşke içselleştirse. Biz iktidar olmayı önemsedik. Bütün o "Hükûmet ol ama iktidar olma" diyenlerle mücadele ettik. Birkaç referandumdan sonra iktidar olabildik. İktidar partisine kapatma davası açıldı. Batı'da çok zorlandım bunu anlatırken. Sandık yoluyla iktidar olmuş bir partiye nasıl dava açılır?

Soru: Bu dönemde de kapatma davası açılıyor?

Bakın ben ne diyorum, iktidar olmuş sandıktan. Sistemin göstergesi Anayasadır. Biz 12 Eylül Anayasası kaldırılsın diye çağrı yapıyoruz. Biz 2010 referandumunda dedik ki "Partilere başsavcı dava açamasın". Önce siyasetin tartışması gerekir, Meclis karar versin dedik. Biz bu kuralı getirdik Anayasaya, HDP o zaman buna oy vermedi ve madde düştü. Eğer o zaman destek verselerdi bu maddeye bugün Meclis'te tartışılacaktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
"Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!