AK Parti seyyanen zam tartışmalarına son verdi! Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde emekliye seyyanen zam yapılacağına dair iddialara açıklık getirdi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde emeklilere yönelik seyyanen zam beklentileri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Kamuoyunda emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı sorusu merakla beklenirken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GRUP BAŞKANI GÜLER'DEN SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI GELDİ

Güler, katıldığı bir televizyon programında emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. Güler, "Bu konuyla ilgili şu anda herhangi bir çalışmamız yok" diyerek açıklamalarda bulundu. Meclis'in ara tatilde olduğunu ve böyle hassas bir konuda gereken ciddiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, insanları hayal kırıklığına uğratmayacak bir tutum içinde olunması gerektiğini belirtti.

"DEDİKLERİ GİBİ 5-10 BİN LİRALIK ÇALIŞMAMIZ YOK"

Güler, bakanlıklarının konuyla ilgili bir çalışma yapması durumunda Cumhurbaşkanı'na sunulacaklarını ve kendilerinin de bu çalışmalardan haberdar olacaklarını ifade etti. Ancak şu anda böyle bir çalışmanın olmadığını belirten Güler, "Bakanlığımızın bundan sonraki dönemler için Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceği herhangi bir çalışma gelirse biz de haberdar olacağız. Dedikleri gibi 5-10 bin liralık çalışmamız yok. Maalesef bunu neye göre söylediler hangi neye göre kıstas alıyorlar hangi bütçe imkanlarına kıstas alıyorlar maalesef bu mevzuda benim bilgim yok." şeklinde konuştu.

AKBAŞOĞLU NELER DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında emekli maaşları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Emeklilerin baş tacı olduğunu belirten Akbaşoğlu, emeklilere Haziran sonu temmuz başı düzenleme yapacaklarını belirterek şu şekilde konuşmuştu:

"Emekliler bizim başımızın tacı. Çalışanlar başımızın tacı. Üreten ve Türkiye'yi büyüten çalışan kesim söz konusu ve emekli olarak primlerle orantılı karşılığın alan 16 milyon emekli insanımız var. 2024'ü biz emekliler yılı ilan etmiştik. Bu mevzuda düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile emeklilerimizin beklentileri var. Bu durumların değerlendirilmesine ilişkin talepleri ve yansıdı. Biz bugüne kadar duyarsız kalmadık, kalmayacağız. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çalışma ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını hep yaptılar. Promosyon düzenlemesi de yapıldı. Özel bankaların da inisiyatif alması gerekli.

Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024'te göz önünde bulundurup düzenlemeler düşünüyoruz. Bu mevzuda çalışmaları bakanlıklarımız ifa ediyorlar. Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Bu manada inşallah bu mitingle Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başlangıcında emeklilerle ilgili düzenlemeleri kesinlikle yapacağız. Talepleri dikkate alarak emekler yapacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda'yı İnceleyecek: Rekabet Kanunu İhlali Şüphesi
TÜİK Verileri: Mart Ayında Türkiye'de Ticaret Satış Hacmi Arttı
Dolar ve Euro Kurlarında Haftanın Başında Düşüş: ABD Enflasyonu Takip Ediliyor
Piyasalarda Beklenen Hareketlilik: İslam Memiş'ten Önemli Değerlendirmeler
Petrolda Fiyatlar Dalgalı: ABD Merkez Bankası ve Orta Doğu Gündemde