AK Parti Sözcüsü Çelik: "Ne AK Parti, AK Parti olmaktan çıkacak; ne CHP, CHP olmaktan çıkacak"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin temel kimliğinden sapmayacağını ve politikalarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini, aynı şekilde CHP'nin de kimliğinden sapmayacağını ve eleştiri yapmaktan vazgeçmeyeceğini belirtti. Ayrıca her iki parti arasında bir ittifak kurulmayacağını da ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

"NE ONLAR BİZİ ELEŞTİRMEKTEN VAZGEÇECEK, NE DE BİR İTTİFAK KURACAĞIZ"

Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Çelik, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi sonrası CHP ile yürütülen diyalog sürecine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Çelik, "Bunu her zaman arzuladık. Sayın Deniz Baykal zamanında da, diğer zamanlarda da. Yumruklarla konuşacağımıza, masanın çevresinde meseleleri konuşalım. Bu, şu demek değil. Ne AK Parti, AK Parti olmaktan çıkacak; ne CHP, CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı," dedi.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP arasında geniş bir tabanlı bir ittifakın oluşmasını ve bu sürece altılı masanın diğer unsurlarının da destek vermesini içten dileği olarak ifade etti.

Çelik, "O, başka bir konu. Cumhurbaşkanımızla, Sayın Özel arasında bu görüşmeler olunca, dışarıdan yapılan yorumlar vardı. Sosyal medyada, şurada burada sanki bu ittifak bozuluyor da öbür ittifaka gidiliyor gibi. Öyle bir şey yok. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Bunun niteliklerinde ve ilkelerinde herhangi bir değişme söz konusu değil. CHP çıkıp, 'Ben şimdiye kadarki söylediklerimden vazgeçiyorum da Cumhur İttifakı'na katılıyorum' demiş de değil," sözlerini kullandı. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.