AK Parti ve MHP ittifak kararını açıkladı: İşte ittifak yapılacak ve yapılmayacak iller...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisi ile AKP arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için 30 büyükşehirde AKP ile iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP ve AKP arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

İŞ BİRLİĞİ KARARI: 30 BÜYÜKŞEHİRDE AKP İLE ANLAŞMA

Yıldız, MHP olarak 30 büyükşehirde AKP ile iş birliği yapacaklarını belirtti. Bu iş birliği kapsamında, 28 büyükşehirde AK Parti adaylarını destekleyeceklerini vurguladı.

MERSİN VE MANİSA'DA MHP ADAYLARINA DESTEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mersin ve Manisa büyükşehirlerinde ise MHP'nin kendi adaylarını destekleyeceklerini ifade etti.

AYRI ADAYLAR: 22 BÜYÜKŞEHİR DIŞINDA AYRI ADAYLARLA YARIŞACAKLAR

Yıldız, büyükşehir olmayan 22 ilde ise her iki parti tarafından ayrı adaylarla seçime katılacaklarını belirtti. Bu illerde MHP ve AKP'nin ayrı ayrı yarışacağını açıkladı.

Ahlat ve Söğüt'te Aday Destekleme Kararı

Açıklamalarında stratejik kararlara da vurgu yapan Yıldız, Ahlat'ta AKP adayının, Söğüt'te ise MHP adayının destekleneceğini duyurdu. Bu kararların detayları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Yıldız'ın açıklamaları, yerel seçimlere dair partiler arası stratejik ittifakın detaylarını gün yüzüne çıkartırken, seçim sürecinde beklenen diğer gelişmeler ise merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı