AK Parti ve MHP seçmeni 'enflasyon' oranlarına inanmıyor

TÜİK'in enflasyon verileri vatandaşa inandırıcı gelmiyor. Halkın enflasyonu çok farklı. Metropoll araştırmanın son anketi bu durumu gözler önüne serdi. Türkiye halkının neredeyse yarısı, gıda enflasyonunun yüzde 40'ın üzerinde olduğunu düşünüyor.

TÜİK, 2020 yılının gıda enflasyonunu yüzde 20,61 olarak açıklamıştı. Ancak Metropoll Araştırma'nın son anketinde halkın gıda enflasyonu algısının TÜİK verilerinden çok farklı olduğu ortaya çıktı. Ankette en çarpıcı sonuçlar, seçmen dağılımına göre verilen yanıtlarda görülüyor.

Buna göre, AK Parti seçmeninin sadece yüzde 9,4'ü enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğunu düşünürken; yüzde 33,9'u enflasyonun yüzde 40'ın üzerinde olduğunu düşünüyor. Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin seçmenlerinin ise sadece yüzde 4,5'i enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğunu düşünüyor. MHP seçmeninin yüzde 28'i ise enflasyonun yüzde 40'ın üzerinde dedi.

Toplam seçmenin yüzde 5,5'i "Gıda enflasyonu yüzde 20'nin altında" derken, yüzde 17,6'sı yüzde 20 ile yüzde 30 arasında, yüzde 16,8'i yüzde 30 ile yüzde 40 arasında, yüzde 46,8'i ise yüzde 40'ın üzerinde dedi. 

Cevap vermeyen veya fikrinin olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 13,3 oldu. Bu oran AK Parti seçmeninde yüzde 17,4, MHP seçmeninde ise yüzde 14,6 olarak gerçekleşti.

İşte araştırma sonucu:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti
Almanya'da iflas krizi: Nisanda Almanya'da iflas başvuruları yüzde 28,5 arttı
Çikolata krizi sona eriyor: Kakao fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor!
Promosyon alacaklar için Temmuz'a kadar beklemeye gerek yok! Tutarlar 20.000 TL'ye kadar çıkabilir
Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!