AK Parti’de kongre hazırlıkları hızlandı! Delege seçimleri başlıyor!

AK Parti, 3 Eylül'de alınan kongre kararı doğrultusunda 8. Büyük Olağan Kongre sürecine girdi. Mahalle delege seçimleriyle başlayacak süreç, belde ve ilçe kongreleriyle devam edecek. 12 Ekim'de ilçe kongrelerinin başlaması bekleniyor.

AK Parti, 3 Eylül'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine yönelik çalışmalarına hız verdi. Parti, öncelikle MKYK'de belirlenen kongre takvimine ve tüzüğüne uygun olarak mahalle delege seçimlerine odaklandı.

DELEGE SEÇİMLERİ BUGÜN VE YARIN YAPILACAK

Parti, delege listelerinin ilanı ve kesinleşmesi süreçlerini tamamladıktan sonra, bugün ve yarın gerçekleştirilecek mahalle delege seçimleriyle belde ve ilçe kongre delegelerini belirleyecek. Bu aşamadan sonra, 37 beldede kongre gerçekleştirilmesi planlanırken, ilçe kongrelerinin 12 Ekim'de başlaması bekleniyor.

HEDEF MART AYINA KADAR TAMAMLAMAK

AK Parti, bu kongre sürecini 90 gün olarak planlarken, ilçe kongreleri devam ederken tamamlanan ilçelerde il kongrelerinin 28 Aralık’ta başlamasını hedefliyor. Böylece, en geç mart ayı sonuna kadar, "AK Parti'nin büyüdüğü, güçlendiği ve kadrolarını tahkim ettiği" 8. Büyük Olağan Kongre'ye hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacak.

SAHA ÇALIŞMALARINA YÖNELİK STRATEJİ

Kongreleri tamamlanan ilçe ve il teşkilatları, hızla saha çalışmalarına yönlendirilecek. AK Parti, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin kongrelerini ise en sona bırakmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.