AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa

Elazığ’daki AkParti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa furyası yaşanıyor. Adaylık sürecinde sancılı günler geçiren partide, 2 il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, belde başkanı ve belediye başkanı olmak üzere toplamda 6 kişi istifa etti.

Elazığ’daki AKParti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa furyası yaşanıyor. Adaylık sürecinde sancılı günler geçiren partide, 2 il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, belde başkanı ve belediye başkanı olmak üzere toplamda 6 kişi istifa etti.

İLÇE BAŞKANI ÇETİN: GRİ PASAPORT SKANDALI

Elazığ’ın AKParti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, gri pasaport ile insan kaçırdığı iddialarıyla gündeme gelen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek istifa ettiğini açıkladı. Çetin, istifa açıklamasında, gri pasaport skandalının şehit ailelerinde rahatsızlık yarattığını belirterek görevinden ayrıldığını ifade etti. Çetin’in istifasının ardından AKP Baskil il genel meclis üyesi Turgay Aksoy’un da istifa ettiği öğrenildi. Çetin istifası ile ilgili şunları söyledi:

"10.08.2023 tarihinde Baskil ilçesi Ak Parti ilçe teşkilat başkanı olarak görevime başladım. Göreve atanmam sonrası ilçemizin önde gelen adları ile ilçemize yarar sağlayacak kişilerden oluşan bir yönetim oluşturduk. Görevim süresince ilçemize partimizin olanakları dahilinde katkılar sunduk. 31 Mart yerel seçim müracaatlarının başlamasıyla birlikte mevcut belediye başkanımız ve aday adayı olan iki parti üyemizin müracaatlarını kabul ettik. İlçe teşkilatı olarak halkımızında fikirlerini göz önünde bulundurarak uygun gördüğümüz adayı il başkanımız ile paylaştık. Bu süreçte üç milletvekilimizle görüşme talebimiz oldu ama yalnız Sayın Erol Keleş ile istişare fırsatımız oldu. Diğer iki milletvekillerimiz teşkilatımızın; ilçemizin adaylığı hususunda hiçbir şekilde görüşlerimizi almadılar. Daha sonra basının açıkladığı adaylar sıralamasında mevcut belediye başkanımızın yeniden aday olduğu haberine istinaden 15 Temmuz Demokrasi Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ tarafımı arayarak, şehit aileleri de ilçe başkanlığımıza gelmiş olarak gri pasaport ile FETÖ üyelerinininde içinde bulunduğu kişileri yurtdışına kaçırma iddialarının olduğunu ve bu kişinin yeniden aday gösterilmesine ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdiler. İlçe başkanı olarak bu görüşleri il başkanımıza sözlü olarak ilettim. İl başkanımızın sabredin sözüne dayanarak şehit ailelerine verdiğim söz ve tüm bu iddialar ve olumsuzluklara rağmen mevcut belediye başkanının yeniden aday gösterilmesinin ilçemize ve partimize zarar vereceğini düşündüğüm için görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım."

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI GERİ ÇEKİLDİ, BELDE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Elazığ’da AKP’den belediye başkan adayı olan Sabahattin Kaya, gri pasaport skandalıyla gündeme gelmesinin ardından adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından AKP Akçakiraz Belde Başkanı Abdülselim Beyazıtlı da istifa ettiğini açıkladı.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ, PARTİSİNDEN AYRILDI

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ise AKP’de aday gösterilen isme tepki göstererek partisinden istifa etti. Çadırcı, daha önce Saadet Partisi’nden seçilmişti ancak 2021 yılında AKP’ye katılmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilen eski belediye başkanı Aydın Ayaz’ın partisinden istifa etmesiyle, Çadırcı’nın DYP’den belediye başkan adayı olacağı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu